Hakkımızda

Güvenle büyüyen marka: ERİŞLER GIDA

Fatsalı işadamı Ali Eriş tarafından 1920 yılında kurulan Erişler Gıda, Türkiye’ye adını önce tahıl ticaretiyle duyurdu. 1950’li yıllarda ikinci nesli temsil eden oğul Ali Eriş ise fındık ihracatına başlayarak büyük başarılar kazandı. 1974 yılına gelindiğinde ise ilk un değirmeni yatırımını gerçekleştiren Erişler Gıda, bugünkü en önemli iş kolu olan un sektöründe faaliyet göstermeye başladı. Yıllar boyu kaliteden ve hijyenden ödün vermeden üretim yapan Erişler Gıda, bugün Türkiye’nin önder un ihracatçılarından biridir. Son 2 yılda 400 bin tonun üzerinde un ihracatı yapan Erişler Gıda, ülkemizin un ihracatının yüzde 10’unu tek başına gerçekleştiriyor. Ülke ekonomisi için her yıl artan oranda katma değer oluşturan firma, Türkiye’nin en çok ihracat yapan ilk 250 firması arasındaki yerini her yıl üst basamaklara taşımaktadır.

Türkiye’nin Ar–Ge şampiyonları listesinde

Kurulduğu günden bu yana her zaman yeniliğin peşinde koşan insana ve çevreye saygı duyan Erişler Gıda, güvenilir, sağlıklı ve kaliteli gıda ürünleriyle hizmet veriyor. 2013 yılında açıklanan Türkiye’nin Ar-Ge Şampiyonları listesinde Erişler Gıda’nın da yer alması, grubun gelişmeye ve kendini yenilemeye verdiği önemi gösteriyor. Gıda sektöründe çalışmanın bir “vicdan işi” olduğuna inanan Erişler Gıda, bünyesinde bulunan şirketlerdeki 400’ü aşkın çalışanıyla “kendi sofrasına girmeyen hiçbir ürünü tüketiciyle buluşturmama” ilkesiyle hareket ediyor.

ERİŞ UN

Eriş Un kalitesi tüketiciyle buluştu

2014 yılında NUDO’dan sonra Eriş Un’u da perakende sektörüyle tanıştıran grup, ihraç ettiği yüksek kalite unları, market raflarındaki yerini alarak Türk tüketicisinin de beğenisine sundu. Perakende un pazarında da en büyük markalarından biri olmayı hedefleyen Eriş Un, 1 kg, 2 kg, 4 kg, 5 kg, 8 kg, 10 kg, 25 kg ve 50 kg’lik ambalajlarıyla tüketicilerin her ihtiyacına uygun ürün alternatifleriyle pazardaki yerini aldı.

Çok zengin ve her ihtiyaca cevap verebilecek özelliklerdeki buğday karışımına sahip olan Eriş Un, piyasaya sunduğu baklavalık-böreklik ve çok amaçlı unlarıyla özellikle hanımların mutfakta en büyük yardımcısı olmayı hedefliyor. İstanbul’da dört üretim tesisi bulunan Eriş Un, orta vadeli planlarında ulusal ölçekte dağıtım yapan ilk üç marka içinde olmayı amaçlıyor. Göz alıcı mor ve pembe renk ambalajlarla market raflarında fark oluşturan marka, çok yakında tam buğday unu başta olmak üzere farklı un çeşitlerini de piyasaya sunmayı planlıyor.

NUDO

Türkiye’nin ve Dünya’nın en doğal Noodle’ı(Çabuk Eriştesi): NUDO

Türkiye’nin lider un ihracatçısı Erişler Gıda, perakende sektörüne ilk adımını noodle markası Nudo Kıvırcık Erişte ile attı. Geleneksel Türk Eriştelerimizi tamamen doğal, sağlıklı ve yapay katkısız bir içerikle Türk damak zevkinden uzaklaşmadan tüketicilerin beğenisine Nudo ile sunan Erişler Gıda önemli bir bütçe ayırarak kurduğu Çabuk Erişte Laboratuvarında Ar-Ge çalışmalarını ve tecrübeli mühendisleriyle global çapta araştırmalarını tamamladıktan sonra 2014 yılında perakende pazarındaki yerini almıştır. Yapay koruyucu, renklendirici, aroma veya günümüzde gıda güvenliğinin önemli sorunlarından biri olarak kabul edilen kimyasal lezzet arttırıcısı MSG(monosodyum glutamat) gibi katkılar Nudo’ya eklenmemiştir.

Sadece Un, Su ve Tuz kullanılarak hazırlanan Sofra Nudo Kıvırcık Erişte ise Geleneksel Türk eriştelerimize farklı bir boyut kazandırıyor. Şık görünüm sağlayan kıvrımları, düşük sıcaklıklarda kurutulması sayesinde esmerleşmeyen buğday sarısı rengi, temiz-net görüntüsü ile geniş aileleri aynı sofrada buluşturuyor. Her yaştan ve kesimden tüketicinin teveccüh göstermiş olduğu Nudo, günlük hayatın koşuşturmalı temposu içinde temizlik ve hijyenden ödün vermeden lezzetli ve pratik yiyecekler tüketerek sağlıklı ve yeterli beslenmek isteyenlerin tercihi olmuştur ve tüketiciyle buluştuğu yıl olan 2014’ten beri gelişen pazarla birlikte pazar payını da arttırmaktadır.

ÖNCE GIDA GÜVENLİĞİ

Gıda güvenliği üretimin odak noktasında yer alıyor

Erişler Gıda’nın üretim tesisleri BRC Gıda Güvenliği, ISO 9001 Kalite ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri Sertifikalarını sahip tesislerdir. Bununla birlikte toptandan perakendeye kadar bütün ürünlerinde GİMDES’ten alınan Helal Sertifikası bulunmaktadır. Tüm Erişler Gıda ürünleri, A’dan Z’ye GİMDES’in ciddi kontrollerinden geçerek tüketiciye güvenle ulaşıyor. Gimdes Helal Sertifikası ürün odaklı olmakla birlikte tesis kalite standartlarını da gözettiğinden aynı zamanda bir Kalite Yönetim Sistemidir. Aynı zamanda TSE 4500 Belgesine de sahip olan Eriş unları Türk Standartlarında üretilmektedir.

Dünyanın en doğal Çabuk Kıvırcık Erişte’sini Nudo ile sunan Erişler Gıda, insan sağlığına olumsuz etkileri olan yapay katkıları kullanmadan da çok iyi gıdalar hazırlanabildiğini, lezzet arttıcılar eklenmeden nefis yemekler üretilebildiğini göstermiş, paket ürünlere karşı güven sorunu yaşandığı günümüzde 7’den 70’e herkesin en iyi yemek alternatifi olmuştur.

Avrupa Vejetaryenler Birliği’nin de onayından geçiyor

Nudo, vejeteryanların da güvenle tüketebileceği bir konsepte sahip. Bardak, poşet ve sofra çeşitleriyle sunulan Nudo ürünlerinin tamamında Avrupa düzeyinde uluslararası tek örgüt olan Avrupa Vejetaryenler Birliği’nin (European Vegetarian Union) “V-Label” sertifikası bulunuyor. V-Label sertifikası, sadece uluslararası akreditasyonu olan, yerel gıda kontrol laboratuvarlarının yılda iki kez habersiz denetimi ve ürün analizini kabul eden firmalara veriliyor. Nudo, bu denetimleri kabul ederek ürünlerinin içeriğine gösterdiği titizliği uluslararası bir gıda sertifikasıyla taçlandırmış oluyor.

Avrupa’nın “Üstün Lezzet Ödülü”nü aldı

Eriş Un ve Nudo, Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen “Üstün Lezzet ödülü”ne layık görüldü. ITQi, ilk izlenim, renk, koku kontrolü ve ardından ağızda bıraktığı tat ve bununla birlikte ürünün dokusu dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler sonrası Eriş Un ve Nudo’yu da lezzetli ürünlere dahil etti. Avrupa’nın 15 aşçılık ve içecek dernekleri tarafından seçilen 120 jüri üyenin, ürünler üzerinde herhangi bir ambalaj ve işaret olmadan kör tadım bazında değerlendirilmesi ile verilen üstün lezzet ödülü ile markalar kazandıkları yıldızlarla lezzet ve kalite sertifikası almaya hak kazanıyor.